Tykkää kuin hullu kalakeitosta! // Kermainen kirjolohikeitto


Olen hurahtanut taas uudella intohimolla kalakeittoon. Kuuma, höyryävä ja mielellään kermainen kalakeitto on ollut aina yksi lemppari ruuistani, mutta todella harvoin sitä tulee kotona tehtyä, etenkään mieheni kala-allergian vuoksi. Näin kaverini Instagramissa kuvan kalakeitosta ja se oli sitten menoa! Ensin menin kauppahalliin lounaalle kalakeitolle, mutta eipä se yksi annos riittänyt mihinkään. Suuntasin kaupan kautta kotiin ja seuraavat pari viikkoa tuli tehtyä muutamakin kattilallinen tätä täydellistä keittoa. Reseptiä onkin pyydelty, joten voilá! 

Kermainen kirjolohikeitto

8 dl vettä
10 maustepippuria
3 laakerinlehteä
3 rkl kalafondia
3 porkkanaa (tai 2 isoa) 
1 pieni sipuli
8 perunaa
400-500 g tuoretta suomalaista kirjolohta
2 dl kuohukermaa
Nokare voita
Suolaa

1. Laita vesi kiehumaan kattilaan. Laita veteen laakerinlehdet, maustepippurit ja kalafondi. Lisää paloiteltu porkkana ja silputtu sipuli. Keitä 10 min. Lisää sitten sopiviksi lohkotut perunat ja keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä (kokeile haarukalla, n. 10 min).

2. Poista lohesta nahka ja leikkaa lohi kuutioiksi. Lisää keittoon. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes lohi on kypsää. Vinkki! Jos et osaa poistaa kalasta nahkaa, niin pyydä, että kalatiskin henkilökunta tekee sen puolestasi!

3. Lisää kuohukerma, nokare voita ja silputtu tilli. Tarkista keiton maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

4. Anna keiton jäähtyä ja vetäytyä hetken. Koristele annokset tuoreella tillillä ja tarjoile maukkaan leivän kera!


Nam, toivottavasti maistuu! 

Ei kommentteja